torstai 6. maaliskuuta 2014

Hevosurheilua ja korkeakulttuuria

Ihan vanhoja juttuja taas mutta hauskoja sellaisia niin palataanpa joitain viikkoja ajassa taaksepäin:

Olimme pari viikkoa sitten laukkakisoissa Berkeleyssa Golden Gate Fields – hevosradalla. Mikko oli kuvauskeikalla kaupungissa ja vaikka hommat eivät ihan olleetkaan vielä purkissa, lähti herra mukaan. Meidän porukassa oli myös mun työkaveri Leanna ja hänen LA:sta käymässä ollut frendinsä ja hostina meidän ex-kollega Brian, innokas hevosmies (tai ehkä pikemminkin innokas vedonlyöjä). Me muut oltiin ekaa kertaa derbyssä, ja Brian-raukka joutui koko ajan selostamaan noviiseille mitä tapahtuu, mutta aika nopeasti me päästiin edes vähän kärryille hommasta.



Mestassa tarjoiltiin vallan maukkaita bloody maryja ja asiaan kuuluvasti ohjelmassa oli myös hattukilpailu. (Kilpailussa oli kolme kategoriaa; most outrageous, most on theme ja most glamorous). Aloimme jo suunnitella seuraavaa reissua; sunnuntaisin Golden Gatessa on dollar day, jolloin sisäänpääsy, olut, hodarit ja mimini-vedot on kaikki vaan dollarin!





Toisenlaisen kulttuurielämyksen tarjosi puolestaan vielä muutamaa viikkoa aikaisemmin SF Symphony, jota olimme katsomassa Ericin kanssa. E mainitsi joskus montakuukautta sitten, että haluaisi mennä katsomaan sinfonia-orkesteria niin mä ostin meille liput joululahjaksi. Sattumalta SF Symphonyn ohjelmistossa oli tammikuussa vierailijakapellimestarina Osmo Vänskä, joka on tunnettu Sibelius-teoksistaan. Tämä esitys koostui neljästä lyhyemmästäkappaleesta, joista kaksi oli Sibeliusta, yksi Rachmaninoffia  ja yksi Stravinskya. Tässäkin asiassa noviiseille tämä oli ehkä kivempi, kun yksi kokonainen sinfonia. 




Random knoppitietona kerrottakoon, että tammikuun lopulla (vain muutamaa päivää meidän showta aiemmin) herra Vänskä voitti Grammyn Minnesota Orchestran kanssa parhaasta klassisesta levytyksestä (Sibeliusta, sinfoniat 1 & 4).

Bongasin juuri, että toukokuussa SF Symphony esittää Disneyn Fantasian orkesteri-säestyksellä ... saattapi olla mun seuraava visiitti!

Toodledo & mwah mwah,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti