torstai 3. toukokuuta 2012

Sormet mullassa

Me ollaan varmaan tammikuusta lähtien puhuttu kuinka kiva ois perustaa takapihalle (joka ei muuten ole oikeen missään käytössä) pieni kasvimaa. Lauantaina oli upea lämmin ja aurinkoinen päivä ja päätimme vihdoin tehdä asialle jotain. Kävimme aamupäivällä tuttuun tapaan Farmer's marketilla ja piipahdimme samalla reissulla lähellä olevalla taimitarhalla.

Voi juku. Tuolla on helppo mennä ihan sekaisin kun kaikki kuulostaa niin kivalta! Tottakai mä haluan kasvattaa 4 eri lajia minttua ja 7 erilaista tomaattia! Ai tuo puska, mikä ikinä onkaan, on erikoistarjouksessa; otetaan sekin! Olin aiemmin pikkasen lueskellut netistä mistä kannattais alottaa ja mitkä rehut on kohtuullisen helppohoitoisia. Noh, nää vinkit taisivat siinä runsauden keskellä unohtua, koska tulimme takaisin mm. tomaatin taimien ja mansikoiden kanssa, jotka molemmat ovat sekä nirsoja että tuholaisten suosiossa... Amatöörit oli asialla myös sen suhteen, että Eric halusi ostaa pensasmustikkapuskan ja vasta kotona huomasimme, että oksassa roikkuvassa lapussa lukee kyllä aika selvästi, että niitä pitää olla kaksi, jotta ristipölytys onnistuu (pitää käydä hakemassa kaveri pian siis). 

Pahoittelen jälleen kuvan surkeutta. Se on otettu auringon jo laskettua... oikeasti tonne paistaa melkeen koko päivän!
Aika kivasti saimme kaikenlaista mahtumaan vaikkei tilaa ole kuin muutama hassu neliö. Nyt jännitetään selviääkö taimet hengissä ja alkaako kylvetyt siemenet itämään! Ja odotetaan "innolla" kiistelyitä siitä kuka kastelee ja nyppii rikkaruohot. Oon kyllä jo alkanut suunnitella laajennusta partsille.. tätä menoa meillä on kohta varmaan pari kanaa tuolla vajassa (laillista SF:ssa muuten)!

Ostin myös matoja! :)
Aurinkoisia päiviä toivotellen,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti