maanantai 21. toukokuuta 2012

Bay to Breakers - vappu on steroids

Eilen oli Bay to Breakers , kunnon San Francisco traditio, joka järjestettiin jo 101. kertaa! B2B on siis 12km juoksukilpailu kaupungin läpi, jonka matkalla on mm. 11,5% nousu (eli ei pelkoa et tarttis ikinä ite osallistua..) mutta tapahtumaan liittyy paljon oheistoimintaa, kuten matkan varrella olevia bändejä ja tietenkin asukilpailu!  


Omilla nettisivuilla hommaa kuvataan näin:
"Boston has its Marathon... Pamplona has the bulls... New Orleans has Mardi Gras...
San Francisco has the historic Zazzle Bay to Breakers 12k.
The 101-year old Zazzle Bay to Breakers 12k is one of the world’s largest and oldest footraces, held annually in San Francisco, California. The name reflects the traditional course which takes tens of thousands of participants from the northeast end of the downtown area near The Embarcadero (the "bay" side of the city) to the west end of the city and the "breakers" of Ocean Beach. The 7.46 mile (12 kilometer) race features world-class athletes in addition to costumed runners and 'fun-loving' folks out for a great day of running and walking through San Francisco."

Nykyisin tapahtumaan ottaa osaa muodossa tai toisessa yli 150 000 ihmistä vuosittain. On pro juoksijat (voittajan aika tänä vuonna 34:40.5 wtf), on tosissaan juoksevat tavikset ja sitten on kaikki hassuttelijat.

Juoksijoille (ja kaikeista päätellen myös dokaajille) startti on jo tosi aikasin aamulla, ja myöhemmin meno muistuttaakin enemmän katubileitä tai festareita. Jengi kylläselkeesti panostaa tähän aika lailla, näky tosi hauskoja ja kekseliäitä asuja. Ja San Franciscon tyyliin tottakai myös runsaasti alastomia ihmisiä, lähinnä keski-iän ylittäneitä setiä. Voin kertoa, että oon eilisen jälkeen mm huomattavasti aiempaa enemmän perillä erilaisten genitaalilävistyksien kirjosta... ngghh :/

Meidän porukka oli vähän turisteina, ei ollut sen ihmeempää asustusta (paitsi noi kaks tennisasuista mimmiä mutta ne onkin lokaaleja!), mutta oli kiva päivä nautiskella auringosta ja people watchingista (ja muutamasta oluesta).

Virallisia kuvia täällä

Sellaista hauskaa tähän viikonloppuun. Ensi viikonloppuna onkin tiedossa sitten sekä läksiäisiä että aika toivottaa tervetulleeksi uusia tuttuja nassuja tälle mantereelle!

Kaisa xo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti