keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Santa Cruz & O'Neill Cold Water Classic

Sunnuntai sujui surffin parissa, kun suuntasimme Markuksen kanssa Santa Cruziin katsomaan O'Neill Cold Water Classic surffiskaboja. CWC oli tänä vuonna ASP World Tourin yhdeksäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu, nyt jäljellä on enää Billabong Pipe Masters Havaijilla kuukauden päästä. Santa Cruzilaiset olivat tapahtumasta innoissaan, World Tour palasi kaupunkiin 22 vuoden tauon jälkeen ja sponsori O'Neill (joka on siis Santa Cruzilainen firma) juhli tänä vuonna 60-vuotis juhlavuottaan.  


Tuomareiden torni

Yleisöä ja Steamer's Lanen kärki

Kilpailun waiting period oli alkanut 1. päivä ja eka kierros oli käyty silloin, mutta sitten oli huonojen kelien (=ei aaltoja) takia parin päivän tauko. Sunnuntaina kisat alkoivatkin sitten jo 6:45 aamulla ja mekin starttasimme etelää kohden jo vähän kasin jälkeen. Sunnuntaina tahkottiin läpi kakkosrundi (12 heattia) ja puolet kolmannesta kierroksesta, mukana oikeastaan kaikki isot starat Kellysta lähtien. Aallot olivat tosi hyviä ja me nähtiin ihan tosi jänniä hiittejä. Täällä oli taas joku minikesä viikonlopun yli ja myös sää oli ihan mahtava. Iltapäivällä meidän seuraan liittyivät myös Anni&Jani, jotka asuvat Santa Cruzissa. Kun kisat alkoivat sunnuntain osalta olla paketissa, päätettiin me Markuksen kanssa mennä itekin surffille (kun oltiin eka otettu vähän mallia staroilta ;). Aika nopea pulahdus siitä tuli, kun täällä tulee nykyisin jo niin aikasin pimeä, mutta oli siistiä silti. Olin ekaa kertaa surffilla Steamer's Lanella, tai Santa Cruzissa ylipäätänsä, ja tykästyin kovasti. Point breakeille melominen on vaan niin paljon iisimpää kun näillä meidän lähibreikeillä taistelu. 

Damien Hobgood antamassa haastattelua 2. roundn jälkeen

Jeremy Flores

Kelly! 
Maanantaina ja tiistaina tuijottelinkin kisoja tapahtuman sivujen live streamin kautta (myöskin ihan mahtava!), ja eiliseen finaaliin selviytyi aussit Taj Burrows ja Matt Wilkinson. Kannatin Wilkoa, ja finaali olikin tosi tasainen, mutta lopulta Taj oli vähän parempi. Maailmanmestaruus olisi voinut ratketa eilen, mutta nyt siihen on edelleen mahdollisuus useammalla ukolla eli jännitys tiivistyy vikaan kilpailuun.

Näistä en enää jälkikäteen tiiä  kuka on kuka, mutta kolmoskierros menossa...




Vähän eko- ja biologiaa loppuun ettei ihan mee surffihöpinäks: Santa Cruz edustalla oleva merialue Monterey Bay on tiukasti suojeltu nk. marine sanctuary, ja sen ekosysteemi on yksi mailman (tai ainakin pohjoisen pallonpuoliskon) rikkaimmista. Suojelu on tuottanut tulosta; vesi on puhdasta ja marine life monipuolista. (Ja tästä syystä esimerkiksi surffikisoissa ei saa kayttää vesijettejä vaan skaabajien pitää ihan ite meloa lineuppiin!). Santa Cruzissa ja lähiseuduilla näkee usein merileijonia, hylkeitä, delfiinejä ja jopa merisaukkoja (mun suosikkeja!! Oon niin kade kun Anni kertoi että ne oli just pari päivää sitten nähnyt 2 saukkoa)! Ja on siellä niitä haikalojakin mutta ainakin ite voisin jättää ne näkemättä...

Kaunis Monterey Bay

Middle Peak
Ollaan vähän puhuttu et jos heti ens viikonloppuna lähtis tonne uusiks surffille, ois huippua!

Pusmoi,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti