tiistai 18. kesäkuuta 2013

Orgaanista*

Suoraan asiaan: mun uusi työpaikka on digitoimisto Organic, joka sanoo olevansa ensimmäinen lajissaan (vs mainostoimisto joka on avanut interaktiiivisen yksikön). Olkoon totta tai ei, firma on joka tapauksessa perustettu jo vuonna 1993 (agency-vuosissa tää on ihan ikuisuus). Tällä hetkellä toimistot löytyy SF:n lisäksi Nykistä ja Detroitista, ja pari tyyppiä on Losissa. Anekdootti  mitä täällä tykätään kertoa, on kuinka Organic kehitti ensimmäisen banner-mainoksen ikinä, ja kuinka he ovat edelleen pahoillaan asiasta. Organic kuuluu Omnicom Groupiin, johon kuuluvat myos ehkä paremmin tunnetut DDBO ja TBWA\ jättitoimistot. Organicin perustaja Jonathan Nelson johtaa nykyisin Omnicomin digipuolta.

Market Center, 555 Market St
Kerranki hyvä mietelause.

Neukkarisomistuksia

Olen nyt ollut täällä kuukauden, ja vihtynyt hyvin. Mut on otettu hyvin vastaan, ja porukka tuntuu mukavalta.  Mun titteli on Delivery Manager, joka vastaa aika pitkälti projektipäälikön roolia, erona aikaisempaan lähinnä se, että nyt keskityn enemmän sisäisten tiimien manageeraukseen, resurssointiin ja projektien estimointiin, kun taas account manager hoitaa asiakkaiden kanssa inttämisen. Teen nyt ainakin aluksi töitä muutamassa eri accountissa, mm. sellaisten pikkufirmojen jutuissa kun Nike ja Intel. En tiedä onko paluu digimarkkinoinnin pariin lopullista, tai edes kovin pitkä-aikaista, mutta tähän tilanteeseen tää oli ehdottoman hyvä juttu! Ja onpa hauska olla taas isommassa firmassa; ihmisten lisäksi meillä on kaikkia hauskoja employee perkseja:

Firmalla on perinne, että kesäkuun alusta elokuun loppuun noudatetaan ns. Summer hours -toimistoaikoja, jolloin perjantaisin työaika loppuu jo yhdeltä; tunnit pitää vain tehdä sisään aiemmin viikolla. Joka perjantai iltapäivä  (kesällä torstaisin) on yhteinen hengailuhetki, Beer Bash, johon tilataan aina catering jostain, ja tarjolla on myös eri oluita ja viiniä. Viiniä toimistolla naytetään lipitettävän aika paljon muutenkin, mikä on tietysti aivan upeeta. Lisäksi toimistolla on 20minuutin hierontoja, joka toinen torstai, ja keittiö täynnä snackeja ja hedelmiä.

Human Bocceball 

Tehdään täällä välillä töitäkin
Erittäin nastaa siis. Miinuspuolelle menee välillä vähän överiksi menevä small talk (jokainen aamu alkaa ympärillä kaikuvalta ooh, love your skirt/shoes/hair; mitä kuuluu; kuka teki mitäkin nba/mlb/nhl peleissä kuorolla...suomalaisella riittäisi se "Huomenta"), managerien ja directorien määrä (organisaatio noudattaa perinteistä mainostoimistomallia), facetimen näyttämishinku (aka tarpeeton toimistolla hengailu) ja  paikoitellen erittäin tehoton palaveerauskulttuuri. Olen tässä vähän jo keräillyt itelle listaa parannusehdotuksista, mutta kattelen nyt eka jonkun aikaa ja alan sitten ujuttamaan niitä sopiviin rakoihin/sopiville tyypeille.

Nyt after workeille (ei sentään työporukalla),

Kaisa - Over and Out

*Yksi mun lukuisista pet peeve:ista** on kun ihmiset käyttävät sanaa orgaaninen puhuessaan luomusta. (Sori Pauliina että kiusasin suakin tästä!)
**Pet peeve on muuten mahtava englanninkielen termi, jolle ei (kai?) ole mitään hyvää suomennosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti