sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Thanksgiving vol.2

Vähän vahingossa tullut näköjään useamman viikon tauko kirjoittelusta, vaikka olisi ihan kerrottavaakin. Mulla on ollut vähän muut asiat mielessä, kun töissä on päällä sellainen ikävämpi tilanne, joka stressaa mua isosti. Siitä ehkä lisää toiste, kun nyt näkee mihin suuntaan asiat kehittyy.

Mulla oli keskiviikkona 1v päivä täällä, vaikea tajuta, että jo vuosi hurahtanut pois Suomesta! Juhlistin mun amerikkalaistumista syömällä aamiaseksi donitsin. Oon kyllä ollut tosi onnekas, kun mulla on riittänyt vierailijoita, jotka aina tuovat pienen palan suomea (tai ruisleipää ;) mukanaan. Ollaan puhuttu muiden suomalaisten kanssa täällä, että Kalifornia on tosi kiva paikka asua jos täältä vain pääsis käymään Suomessa vähän iisimmin... Vaikka mulla on välillä tosi kova koti-ikävä (tai ikävä ihmisiä, ei niinkään suomea) niin enkä kyllä ole hetkeäkään katunut, että lähdin tänne.

Muuten viime viikkoihin on kuulunut surffia, ollaan nyt useampana viikonloppuna oltu Markuksen ja kumppaneiden kanssa Santa Cruzissa. Santa Cruzin breikit on paljon kivempia kun nää lähempänä olevat ja siellä on muutenkin aina hauska "mini-loma" fiilis vaikka olis ihan vaan päiväretkellä.

Torstaina oli Thanksgiving, mun toka. Alunperin meillä ei ollut isoja suunnitelmia, mutta päätimme kuitenkin tehdä perinteisen dinnerin kalkkunoineen kaikkineen. Ja hassua kyllä lopulta vietimme  iltaa pitkälti samassa seurueessa kuin viime vuonna, muutamalla lisäjäsenellä höystettynä. Eric paistoi elämänsä ensimmäisen kalkkunan, Willien (ostimme siis meidän lähikaupasta luomukalkkunan, jonka kääreessä kerrottiin että sen  nimi oli Willie...), joka onnistui oikein mainiosti. Side disheina oli perunamuusia ja yams (en edelleenkään tiedä mitä eroa on jamssilla, bataatilla ja sweet potatoesilla... vai onko vain eri nimiä samalle mkulalle??), paahdettuja ruusukaaleja pekonimuruilla, parmesaani-sitruuna papuja, kukkakaalia ja talvisalaatti (marinoitua punakaalia, seesamiöljyssä pehmettyä lehtikaalia, paahdettua kurpitsaa, quinoaa, pekaanipähkinöitä ja granaattiomenaa), josta mä olin erityisen ylpeä. Jälkkäriks mä leivoin pumpkin pien (tää oli varmaan jo viides tänä syksynä!). (Random kokkaushuomio: Täällä kun kasvaa jos sun vaikka mitä sellaista mitä ei edes Kampin K-Kaupasta löydä niin oppii kokkailemaan kaikkea uutta. Enpä tiennyt että kurpitsojakin (jälleen.. mitä eroa on pumpkinilla ja squashilla??) on varmaan ainakin 30 eri lajia ja toiset sopivat paremmin makeisiin ruokiin ja toiset lisukkeiksi, ja että esimerkiksi spaghetti squashia voi nimensä mukaisesti syödä vaikka pastan korvikkeena!)

Willie diggas bondagesta

Willie uunista ulos

Thanksgiving pöytää (ilman kattausta näköjään)

Tää oli se herkkusalaatti
Thanksgivingista alkaa perinteisesti nk. Holiday season ja kaikki joulukoristeet ym oikein räjähtivätkin esiin kaikkialla. Mun joulu(kuu)n fiilistely liittyy kyllä nyt enemmän suomi-vieraiden odotukseen! Ihan muutaman viikon päästä tänne tuleekin jo eka satsi (Sini, Wilma ja Anna) ja sitten jouluksi lisää (Sanna, Timo, Porkki ja Sami), ja uudenvuoden jälkeen mulla onkin ihan lauma ihania ihmisiä kaitsettavana (edellisten lisäksi Jenni, Nelli ja Teemu). Jipii! :)

Nyt ulos, kun aurinko alkoi paistamaan (kuulin että Helsinkiin odotellaan lunta...)!

Kaisa
xoxo



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti