keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Minäkin kun kaikki muutkin: CrossFit Potrero Hill

Kun viime kuussa marisin, ettei oikeen ole treeni kulkenut ja sali alkanut puuduttaa, mutta vihjailin, että mahdollisesti olisin aloittelemassa jotain uutta harrastusta,  oli tää jo mielessä.

Aloitin siis nyt lokakuun alussa –ah, niin trendikään – crossfitin Crossfit Potrero Hill:ssä, jossa Eric on käynyt jo joitain kuukausia. [Voidaan siis nyt alkaa sellaiseksi ärsyttäväksi pariskunnaksi, jotka puhuu vaan protskupirtelöistä ja kompressiosäärystimistä.] CFPH toimi ennen mun vanhan salin tiloissa mutta avasi oman, isomman lokaation korttelin päähän aika hiljattain.

Sali, eli crossfit-kielellä "boksi" 
Alussa homma toimii niin, että aloittelijoiden pitää käydä Elements-kurssi (muualla olen nähnyt käytettävän on ramp –kurssi nimitystä), jonka aikana opetetaan crossfitin perusliikkeet. Kun tuntuu, että homma on jotenkin hallussa, pitää “päästä läpi” test out –kokeesta, jossa joku salin coacheista tsekkaa tekniikat ja liikeradat. Läpipääsy lainausmerkeissä, koska en usko, että kovin moni reputtaa, lähinnä kyse on siitä, ettet nyt ihan riko itteäsi ja pystyt kuuntelemaan ohjeita.

Mä kävin testattavana maanantaina ja oon nyt päässyt tositoimiin. Varsinaiset tunnit on joka päivä sisällöltään erilaisia, mutta koostuvat yleensä Strength osuudesta ja WODista. Strength osuudessa opetellaan tekniikkaa, testataan maksimeja jne, ja WOD (Workout of the Day) on kovatempoinen power-osuus.


Toistaseksi on tuntunut hauskalta ja oon taas löytänyt uutta intoa treenailuun. Aika kallista lystiä toi on; en viittinyt ostaa kun 2x viikossa paketin, mutta toivottavasti inspiroi käymään lisäksi salilla tai lenkillä. Saa nähä kehitynkö vai kuolenko (tai ehkä kolmentena, realistisempana vaihtoehtona, lopahtaako innostus). 

Treenipöhinäterkuin,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti