keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Suomi vs. Kalifornia

Kun elää tällälailla kahdessa kulttuurissa, joista toisen tuntee läpikotaisin ja toisessaon uusi (noh, uudehko) tulokas, ei voi olla vertailematta niitä keskenään miltei jatkuvasti; Isoja juttuja (iänikuiset koulutus, terveydenhuolto ja sosiaaliturva..) ja pieniä juttuja (kuten vessapaperin pehmeys). Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisi tehdä joku tällainen listaus, etenkin nyt kun tuli melko lyhyen ajan sisällä käytyä suomessa pariin otteeseen. Kerrankin vitkuttelusta oli iloa, kun - minua paljon parempi kirjoittaja -  Oaklandissa asuva Sussu kerkesi eka, ja teki oikein tällasen ihan huipun postaussarjan: 


Ykkösenä mulla olisi ystävät <3 ja ystävyyssuhteet noin ylemmällä tasolla. 


Bonari: Auringonvalo ympäri vuoden! 


Kohta 5, nauroin ääneen Chipotlen jonossa :D


Allekirjoitan suurimman osan pointeista aivan täysin, ehkä eniten eroaisi mun “Viisi asiaa joita inhoan Kaliforniassa” –lista (joka kyllä ehkä muokkaantuisi "Viisi asiaa joita inhoan USA:ssa" listaksi). Tällä listalla olisi ainakin jenkkien käsittämätön halu pukeutua yliopistonsa tai collegensa kulahtaneisiin verkkareihin jatkuvasti vielä vuosia ja vuosia valmistumisen jälkeen. Kuka suomessa käyttää esimerkiksi abi-verkkareitaan lukuisia kertoja viikossa? Tai ikinä?

Kuvituksena asoita joita rakastan suomessa (Ei, tequila ei varsinaisesti ole yksi niistä mutta saakoon tässä tapauksessa nyt edustaa jotain muuta - lauantai-iltoja esimerkiksi!)


Pus,
Kaisa xo 

2 kommenttia:

  1. OSKU KÄYTTÄÄ SEN ABIVERKKARIHOUSUJA KOKO AJAN

    (kotona)

    ps. i love you, ikävä!

    VastaaPoista
  2. hahaha :D Osku varmaan käyttää myös yhtä pehmeetä vessapaperia ku nää jenkit.

    VastaaPoista