torstai 24. lokakuuta 2013

Viinireissu Santa Rosaan/Kenwoodiin

Edellisestä ryhmämatkasta viinialueille onkin jo vierähtänyt, ja täällä oli taas suomijengiä vierailulla ja muita halukkaita viinisieppoja mukana, niin organisoin viime lauantaille päiväretken wine countryyn. Opas ja kuski löytyivät tuttuun tapaan kotoa…  

Tällä reissulla oli osaksi myös tällainen työllistämisidea: Koko lokakuun alkupuolen kestänyt Government Shutdown sulki luonnonpuistot, ja monia muita turistikohteita (esimerkiksi Alcatrazin) täällä meidänkin suunnalla. Meidän huusholliin tää vaikutti niin, että Eric oli käytännössä työtön, kun Yosemite ja Muir Woods kiinni, joten charter-reissulle oli aikaa ja liksalle tarvetta.

Tällä kertaa huristelimme “perusmestoista”, eli etelä-Sonoman Carneros-alueesta ohi ja suuntasimme pohjoisemmaksi, Santa Rosan seudulle. 
Kuva: http://winefolly.com/review/sonoma-wine-map/
Ekaksi kävimme Kendall-Jacksonilla, joka on yksi Sonoman jättituottajia (heidän viinejään saa kaikista kaupoista täältä). Viinitila oli sioine puutarhoineen tosi kaunis. Seuraavaksi suuntasimme korkealla kukkulalla olevalle ParadiseRidge –tilalle, jotka valmistavat pieniä eriä ns. estate-viinejä, eli kaikki rypäleet tulevat tilan omilta viiniviljelmiltä. .

Kendall-Jackson

Hörppyä


Luokkakuva: minä, Sarah, Anders, Santiago, Sami, Simon, Okko, Niilo ja David.




Evästä

Kolmas tila, jolla vierailimme oli pienempi viinitila nimeltä Sunce, jonka viineistä en ehkä ollut niin innoissani mutta tila itsessään oli kiva (pääsimme katsomaan viininvalmistuksen crushing vaihetta!) ja siellä oli hauskaa oheistoimintaa (kuten bocce ball ja viikunapuu :)


Viikunapuu


Granaattiomenapuu



Bocce!
Oli hyvä veto mennä vähän kauemmas, nämä tilat eivät olleet yhtään niin tukossa jotkut mestat joissa olemme aiemmin käyneet (varsinkin viiikonloppuisin). Mä voisin kyllä rampata tuolla varmaan viikottain… pelkästään Sonomassa on melkeen 400 viinitilaa, eli vaihtoehtoja riittää!


Pus,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti