maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulunviettoa

Ääk mulla on täällä vaikka kuinka monta aloitettua postausta jonossa, jotka voisin yrittää saada valmiiksi vaikka vielä tämän vuoden puolella. Mutta nyt aiheeseen, joulunviettoon.

Lensin viime perjantaina LAX:n (jossa itse asiassa olen parhaillaankin, mutta siitä lisää myöhemmin) kautta Chicagoon, jonne Eric oli suunnannut jo paria päivää aiemmin. Vietimme viikonlopun "cityssä", näimme Ericin vanhoja kavereita ja kävimme katsomassa Second City:n uuden show'n (SC on kuuluisa komedia-/improryhmä, josta ovat saaneet alkunsa mm Bill Murray ja Tina Fey!). Sunnuntaina puksutimme junalla Crystal Lakeen, lähiöön, jossa Ericin ja Kasperin vanhemmat asuvat. 

Crystal Lake

Ericin vanhempien talo


Luminen lähiö

Aatonaattona kävimme kyläilemässä Ericin serkun Magdan perheen luona (E on heidän 1-vuotiaan pojan Xavierin kummisetä) ja illalla vielä piipahdimme E:n kavereiden joulubileissä. 

Jouluaatto meni aika tutulla kaavalla, kokkausta ja yleistä sähellystä koko aamun ja alkuiltapäivän. Vähän ikävää lisäjännitystä tähän jouluun toi se, että Ericin äiti liukastui jäisellä parkkiksella sunnuntaina ja mursi ranteensa, ja on nyt siis yksikätinen useamman viikon. Puolalaiset jouluperinteet ovat aika vastaavia kuin Suomessa, aatto on "the night" ja syöminen ja lahjat ovat pääohjelmanumerot. Sellainen ero suomen joulupöytään näillä on, että aattona ei syödä lainkaan lihaa, vaan pääruokakin on aina kalaa. Appivanhemmat ovat onneksi luopuneet perinteisestä hyytelöidystä karpista, ja saimme sen sijaan taimenta... Ja onneksi viini jeesaa siihen, etten ymmärrä juuri mitään yhdestäkään keskustelusta (puolan osaaminen on edelleen melko heikkoa; tiedän sanat kyllä, kippis ja moi...).

Joulupöytä

Joulukuusi

Eric, Rossi ja maailman rumin seinäasia 

Joulunakki 

Illinoissa oli ihan hitsin kylmä ja reippaasti lunta. Eli vissiin huomattavasti jouluisampi keli kun Helsingissä tänä vuonna. Ihan kiva että tuli talvikamppeille käyttöä, mutta kyllä tuo taas riitti hetkeksi :) 

Todistusaineistoa siitä, että oli kylmä.

Todistusaineistoa vol.2

Niin kun mainitsin reissut jatkuivat aika lailla saman tien, kävin kotona vaihtamassa uudet kuteet kassiin ja nukkumassa muutaman tunnin, ja nyt olen taas LAXilla... Odottelemassa Costa Ricasta saapuvia Wilmaa ja Micheä! Olen jo valmiiksi tosi kademimmien rusketuksesta, mutta toivottavasti pääsen siitä yli ja suomitytöt pääsevät valloittamaan enkelten kaupungin!

Joulunjatkoja Suomeen ja erityisesti Tahkon talviurheilujengille!
Pus,
Kaisa

Edit 30.12.: Ei sitten LAXin netti näköjään halunnutkaan tätä postata kun vieläkin roikkuin tuolla luonnoksissa...mä olen jo takaisin reissusta. Pistetään  nyt sitten vähän postyymisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti