sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mahalo Maui - pt.2

Ja turinat jatkukoon.

Vaihdoimme tosiaan siis reissun puolivälissä hippimajoituksen ihannormaaliin hotelliin, mutta siinä vaiheessa se tuntui ihan luksukselta. Maui Coast Hotel oli kaikinpuolin positiivinen kokemus, mukavaa palvelua ja hyvä sijainti. Hinnaltaan tuo on sieltä edullisemmasta päästä, me maksoimme huoneesta $160/yö. Jenkkityyliin tähän ei kuulut aamiaista tai muuta ekstraa. Matkakohteena Havaiji on aika kallis; majotukset, ruoka ja esimerkiksi bensa ovat noin 20-30% tyyriimpiä kuin "mainlandilla". 

Perjantaina oli taas superaikainen aamu (nyt jo ihan rutiinilla) kun lähdimme snorklaus-retkelle Molokini-kraaterille (juurikin se Aloha Hawaii! -postauksen kuunsirpin muotoinen saari!), ja satamassa piti olla jo seitsemältä. Molokini on supersuosittu sukellus- ja snorklauskohde, jossa näkyvyys on yleensä ihan huippuluokkaa ja koska siellä asustelee yli 250 kalalajia. Snorklaus oli kivaa, ja katamaraanin keulan "riippumatoissa" köllöttely myös aika nastaa. Päivän tokan etapin piti olla Mauin eteläpuolella oleva Turtle City:ksi  nimetty poukama mutta kovan merenkäynnin takia se jäi väliin. Sen sijaan kapteeni kysyi onko ok jos menemmekin bongailemaan valaita ja yllätys, yllätys tämä passasi koko venekunnalle. Huristelimme hiljaisella vauhdilla pitkin poikin saaren rannikkoa ja näimme yhteensä varmaan parikymmentä valasta! Veneily on kyllä kivaa :) Loppupäivän lorvimme lähibiitseillä ja illalla tsekkasimme Kihein "keskustan" yöelämän, joka tosin osoittautui melko olemattomaksi.

Valmiina lähtöön Ma'alaean satamassa

Molokinillä

On a boat

Jännä 

Isoin vonkale
Todiste että kävimme kerran baarissa

Lauantain tutkimuskohteeksi olimme jättäneet saaren ainoan nurkan, jota emme vielä olleet nähneet, Makena State Parkin alueen saaren lounaisrannalla. Lojuimme Big Beachilla ja kävimme katsastamassa jännittäviä laavakenttiä. "Haikkaus" sandaaleissa osottaitui hieman haastavaksi mutta selvisin, ja bonuksena näimme yhdessä poukamassa köllöttelevän uhanalaisen Monk seal -hylkeen.


Big Beach

La Perouse Bay 

Hieno luonnon "infinity pool"

Yksi saaren hassu omituisuus oli, että siellä tepasteli (sellaisia pulskia maatiais-)kanoja mitä oudoimmissa paikoissa (lentokentällä, luonnonpuistossa, rannoilla, moottoritien “välikaistaleella…). Googlasin mistä tämä johtuu ja ilmeisesti ihan tarkkaan ei tiedetä mistä kanat ovat ilmestyneet, mutta vahvin epäilys on, että ne ovat kovien myrkyjen seurauksena päässeet karkuun paikallisilta farmeilta ja pärjäilevät hyvin luonnossakin.

Havaijilainen kana
Viimeisen aamun aamiainen: Banana Bread French Toast kookossiirapilla. Genious!!!

Kaiken kaikkiaan ehdimme viikossa näkeä ja tehdä paljon, mutat kuitenkin niin että loma oli riittävän rento ja sisälsi riittävästi rannalla pötköttelyä. Kiersimme autolla koko saaren ympäri ja vedimme siksakkia keskeltä useaan otteeseen, ajoa kertyi yhteensä 450 mailia (675km) - aika hyvin kun saari ei kuitenkaan ole kovin suuri. Ainoa harmitus oli, että surffit jäivät tällä reissulla kokonaan väliin kun kelit ei oikein olleet meille otolliset. Eli pakko mennä uudestaan joskus tulevaisuudessa! Oon varmaan sanonut tän aikasemminkin mutta mä oon kyllä ihan sikahyvä lomailussa. 

Mahalo, eli kiitos!
Kaisa 

1 kommentti: