keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Maaliskuun treeni- ja paleohöpinät

Paleo challenge on tän viikon lopulla puolivälissä, ja ollut yllättävän helppoa.. mutta toisaalta en joutunut tekemään ihan hirveän suuria muutoksia syömisiin. Energiatasot tuntuu olevan ihan kohillaan, jaksan treenata ym. Sen olen huomannut, että ateriarytmistä on pidettävä kiinni tai muuten tulee sellainen raivokiukkunälkä, että siinä kärsii jo sivullisetkit (mutta tämä nyt ei välttämättä ole paleovalion syy eikä seuraus). Olen jatkanut samalla linjalla, eli syön edelleen vähän maitotuotteita (juusto, kahvimaito, muutama jugurtti viikossa) ja herkkuina olen syönyt tummaa suklaata ja kuivattua mangoa (jonka koostumus aika sama kun mun lempikarkeissa by the way) kohtuudella. Karkkia en ole syönyt ollenkaan nyt kuukauteen. Olen tästä kovin ylpeä, en tiedä olenko ikinä pitänyt näin pitkää karkkilakkoa! Mutta niinkuin jo alussa uhosin, niin viinin lipittämisestä en sentään ole kokonaan luopunut. Viime viikonloppuna olimme ulkona ja sitten keskellä yötä tuli kyllä vähän “repsahdettua” ja hotkaisin sen kummempia miettimättä puolikkaan sliderin (eli sellaisen pikkuhampparin) ja kourallisen bataattiranskalaisia, ja vitsi oli kyllä hyvää :) Pitäisi ehkä olla vähän tiukempi, koska totta puhuen en kyllä ole kropassa huomannut kovin kummoisiakaan muutoksia.

Muutaman kerran on tehnyt kovasti mieli leipää, mutta itsekuri on pitänyt (tämäkin on ihan uusi juttu mulle :) ) ja mieliteko on sitten mennytkin pois. Plussana haasteessa on se, että viime viikkojen aikana on tullut tehtyä paljon normaalia enemmän ruokaa kotona, useimpina päivinä pakkaan lounaatkin mukaan. Perjantaina leivoin paleo-banaanileipää (mashup tästä ja tästä ohjeesta) ja pyörittelin jo vähän silmiä itellenikin että onko musta tullut se tyyppi, joka ei enää bailaa viikonloppuisin ja vauhkoaa vaan paleosta ja crossfitista. Mutta ei sentään, banana breadista tuli ihan huippuhyvää ja mussutin sitten melkein koko loafin viikonlopun aikana.. ja tuli sitten vähän bailattuakin, ohoh.

Banana Bread; Söin näköjään jo muutaman siivun ennen kun tajusin edes ottaa kuvaa

Ei lainkaan jauhoja (viljoja) mutta sitákin enemmän pähkinöitä, kookosta ym hyvyyksiä. Ja vähän suklaata. 
Treenirintamalla ei mitään uutta tai ihmeellistä, hyvä kombo crossfittia/salia/lenkkiä/joogaa. Viime viikolla treenikertoja tuli viisi (jee!), katotaan päästäänkö tällä viikolla samaan kun meille tulee loppuviikosta vieraita, ja mulla on yksi vanha Accenture kollegakin duunireissulla kaupungissa. Ai, no sellainen pieni voitto, että tein uuden kyykkyenkan 185lb/84kg eli taas ollaan askelta lähempänä satasta! Maastavetoakin kokeilin mutta siinä ei noussut edes vanha oma enkka eli lopputulos taitaa olla +/- 0. Tänään lenkille työkavereiden kanssa, kun meidän Run Club starttaa taas monen hiljaisen kuukauden jälkeen. Nyt juuri aloin miettimään otinko mä edes sukkia mukaan aamulla...

Tässä treenailen 'skin the cat'ia 


Kaisa xo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti