tiistai 29. huhtikuuta 2014

Paleo Challengen loppu ja huhtikuun treenimietteet

9 viikon Paleo Challenge loppui virallisesti siis viikko sitten perjantaina, kun kävin tokassa kehonkoostumusmittauksessa. Turinat haasteen aloituksesta ja ekasta “dunkista” voitte kerrata täältä.

Yhdeksän viikkoa meni yllättävän nopeasti ja myös yllävän iisisti. “Repsahtamisia” ei tulut kuin muutama (lainausmerkeissä koska en alunperinkään luvannut olla aivan strict) ja vointi oli koko ajan tosi hyvä. Eli allekirjoitan kyllä toitotukset viljattoman ja maidottoman ruokavalion vatsaystävällisyydestä!

Sen sijaan ulkoisessa olomuodossa en huomannut juurikaan muutosta… ehkä jos ruokavalion muutos olisi ollut radikaalimpi, nämäkin erot olisivat selkeämpiä. Kehonkoostumusmittauksen tulokset oli kuitenkin ihan positiivisia; sen mukaan kehonrasvaprosentti olisi laskenut 2,2% (prosenttiyksikköä) ja paino 6 lb/2,72kg. I’ll take it! J Hyvä juttu oli, että suurin osa (4,78lb/2,17kg) lähteneestä massasta oli läskiä, mutta valitettavastiu mukana lähti jonkin verran myös vaivalla hankittua lihasta (tai lean mass, joka tarkoittaa lihasta ja tukikudoksia). Mun lukemat ei kuitenkaan riittäneet haasteen voittoon. Kehonkoostumus- ja rasvaprosenttimittauksiahan on vaikka minkälaisia ja lukemat lähinnä suuntaa-antavia, mutta kyllä samalla metodilla aikaansaadut kaksi mittaustulosta ovat varmaan jollain lailla vertailukelpoisia.

Mitäs nyt sitten? Olen tässä nyt viikon syönyt ihan mitä huvittaa (mm. Napa-reissun menomatkalla In’N’Out:ssa ja tulomatkalla Sonic:issa..) mutta nyt ajattelin palata edes pikkasen ruotuun. En halua varsinaisesti noudattaa mitään erityistä ruokavaliota, mutta arkena ajattelin syödä paleo-henkisesti ja viikonloppuisin sitten mitä haluan. Omat synttärit ja kaikki kesän häät ym kemut ovat ihan nurkan takana niin en nyt suoranaisesti panisi pahekseni vaikka vararavintokerros pikkasen vielä pienenisi…

Treenirintamalta ei ole mitään kovin kummoista raportoitavaa. Alkuvuoden kehitys tuntuu tyssänneen, mikä on varmaan ihan normaalia, mutta mälsää. Jokin lisämotivaatiobuusti olisi siis hakusessa! Lisäksi onnistuin saamaan alakroppani niin jumiin, että se puolestaan aiheutti mulle ihan kauhean selkäkrampin viime viikolla. Tulipahan testattua elämäni kivuliain urheiluhierontasessio, joka onneksi kyllä jeesasi samantien, mutta “lääkärin määräyksestä” mun piti pitää treenitaukoa loppuviikko. Jos innostaa kokeilla itekin, niin tällaiset superjumit luonnistuu ihan sillä, että välttelee kehonhuoltoa, venyttelyä ja hierontaa kuukausikaupalla!


Vali vali, kun ei ole edes mitään soveliasta kuvitusta niin tämä Losilaisen ravintolan seinältä bongattu karhu saakoon nyt muistuttaa turhasta marisemista.


Kaisa xo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti