sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Mexico!

Vaikka talvi täällä onkin ihan eri luokkaa kun Suomessa, on silti ollut ikävä sellaista lämpöä ja aurinkoa jotai ei ole kuin etelässä. Ja hiekkaa varpaissa ja läpsyjä! Niinpä alotin aktiivisen marisemisen matkalle lähtemisestä tyylin saman tien kun muutin tänne. Aika nopsaan kohteeksi valikoitui Meksiko ja siellä Sayulitan kylä, jossa asuu/on asunut kavereita. Alunperin oli tarkoitus lähteä President's day viikonloppuna, ettei mun tarttis ottaa niin montaa päivää vapaata töistä, mutta silloin kaikki lennot oli ihan järkyn hintasia. Buukattiin reissu sitten jo edeltävälle viikonlopulle. 


Torstaiaamuna suuntasimme sitten SFO:lle. Reissu ei alkanut mitenkään hilpeissä tunnelmissa kun kentällä meille kerrottiin, että lautabägi maksaa sitten 200 dollaria PER SUUNTA*. Tää tuli aika yllätyksenä, kun Eric oli oikein erikseen soittanut pari päivää aiemmin Unitedin asiakaspalveluun ja tiedustellut asiaa, jossa joku call centerin intialaisnulikka oli sanonut, että jos bägi on ainoa matkatavara, ei siitä oteta lisämaksua. Noh, ei auttanut kun kuitata maksu ja vannoa valitusryöppyä (eka viesti on jo lähetetty!). Lensimme Puerto Vallartaan, lento kesti 3,5 tuntia. Ei paha! PV:n kentältä nappasimme alle vuokra-auton ja huristelimme ehkä 40 min Sayulitaan, joka on about 35km PV:n pohjois-puolella. 
*takas tullessa maksettiin vaan $100, mutta silti grrr.


Me oltiin varattu kämppä valmiiks ja Villa del Moro osottautuikin oikein hyväksi valinnaksi. Omistaja Flip,  kaliforniasta etelään yli 10v sitten muuttanut vanhempi herrasmies, antoi meille hyvän hinnan. Maksettiin lopulta 70 dollaria yö kahden makuuhuoneen, olohuoneen ja keittiön asunnosta ihan kylän paraatipaikoilta. Meksikossa, tai ainakaan näillä turistihuudeilla, ei ole mitenkään erityisen halpaa, vaan esim. ravintolahinnat on aika samaa luokkaa kun täällä.


Meille osu vähän huono tuuri kelien kanssa, kun perjantaina oli ihan pilvistä ja tuulista ja lauantaina sato koko päivän. Noin lyhyellä matkalla tollanen haittaa mut minkäs teet. Sayulita on myös just sellanen paikka et jos ei voi olla ulkona puuhailemassa tai vaan hengaamassa biitsillä, ei siellä kyllä oo yhtään mitään tekemistä! Onneks sentään saatiin nauttia ihanasta auringonpaahteesta muutama päivä. Just sen verran et ehti käräryttää ittensä...
Surffi oli kivaa, aallot sopivan pieniä ja vesi miellyttävän lämpöstä. Loksut oli tosi mukavia ja margaritat isoja! Iso kiitos myös Miialle, joka toimi loistavana oppaana ja kerto kaikki oikeet mestat mihin mennä (että löysi ne isoimmat margaritat...) :)



Tätä lisää, please.

Kaisa xo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti