maanantai 27. helmikuuta 2012

Oscareita parempi leffajuttu

Olipa tylsä Oscar-gaala eilen. Ei mitään överejä puheita tai edes kovin hauskoja vitsejä.. siis OMG, Bridesmaids näyttelijöiden juonnot oli jo melkeen noloja. Ja oliko Angeline Jolien lonkka jotenkin sijoiltaan?? Oi, minkä aasinsillan tää nyt rakensikaan mun omaan leffapostaukseen hahah!

Meillä ei ole telkkaria kotona lainkaan. Tai siis on meillä telkkari mutta ei minkäänlaista kaapeli-tv diiliä tai kanavapakettia, eli ei sieltä mitään ohjelmaa tule. Direct-TV:n hankkimisesta puhutaan kyllä lähes päivittäin mutta jotenkin mitään ei viela ole tapahtunut… Netti ja telkkari ovat täällä mun mielestä myös kalliimpia kun suomessa.. tai sitten se johtuu siitä, että Suomessa kanavat näki ilmaiseksi (ja pelkäsi TV-lupatarkastajaa aina kun ovikello soi) ja nettilaskut kuittasi armas työnantaja ;)

Anyways, koska en myöskään jaksa latailla sarjoja netistä, ollaan me otettu high-road ja katottu viime aikoina paljon leffoja ja dokkareita ihan laillisesti. Amazonilla on täällä ihan huippu Instant video -palvelu, eli nettivideovuokraamo, josta voi “vuokrata” melkeen mitä vaan. Jos on Amazon Prime jäsen osa leffoista on ilmasia, mut suurin osa maksaa 1,99-3,99 dollaria ja katseluaika on yleensä 24h, joillain 7 vuorokautta. 
Tässä mun viiltävän terävät analyysit katselulistalla olleista tuotoksista:

Surfwise
Dokumentti melko erikoisesta Paskowitzin perheesta, jotka pakkaavat 9 lasta matkailuautoon ja elavat surffaten ja kierrellen ympari jenkkeja ja keski-amerikkaa (kai?) 60- ja 70-luvuilla. Kertoo perheen tarinan 50-luvulta ihan viime vuosiin ja näyttää mitä erikoisen lapsuuden eläneistä lapsista tuli.



Tosi hyvä Food, inc. henkinen dokkari siitä, miten länsimainen ruokavalio tappaa meidät kaikki…


Ihan ok pätkä, jossa Joseph Gordon-Lewitt saa syövän ja Seth Rogen esittää samaa jäbää kun kaikissa muissakin leffoissa.


Tää oli kai Oscar-ehdokkaanakin? Baseball-leffa, jossa Brad Pitt pelastaa pienellä budjetilla pyörivän Oaklandilais joukkueen. True story (paitsi et ei se kyl ollu Brad Pitt joka sen jengin pelasti)! OIis ollu parempi jos ymmärtäs yhtään mitään lajista.


Ei oikeen mun genre mut ihan hienoja erikoisefekteja. Black guy kuolee ekana ja January Jones esittää jopa tässä Betty Draperia.

Erittäin kummallinen komedia juutalaisesta kesäleirista. Ilmeisesti saavuttanut jonkinmoisen kultti-klassikon stauksen ainakin täällä. Vois hyvin olla jonkun teatterikoulun yhen vuosikurssin opiskelijoiden läppä. Hyviä näyttelijöitä (Paul Rudd, Bradley Cooper, Frasierin Niles…).

Ericilla on man crush Paul Ruddiin. Ihan ok leffa kans.

Johnny Depp dokaa Puerto Ricossa. Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa oli parempi ja Johnnykin alkaa jotenki olee vähän kulahtanu.
Bradley Cooperilla saa cooleja läpinäkyviä pillereitä ja siitä tulee minä kännissa (hyvänäkönen, älykäs, rikas ja hurmaava) .

..ja ettei me vaikutettas ihan mökkihöperöilta, niin ollaan me käyty kattoo leffoja ihan elokuvateatterissakin:

Oivoi, One day all over again. Aivan väärä casting.

Tää oli kunnon musta hevonen koko joukosta! Ihan huippu! Ewan McGregor nyt on aina hyvä ja Kristin Scott Thomas aivan mahtava UK:n pääministerin pressipäälikkönä.
Tällasta tällä kertaa :)

Voikaapa paksusti!
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti