torstai 22. joulukuuta 2011

Kulttuuria ja vihanneksia ja glögiä


Viime lauantaina me käytiin taas East Bayn puolella, kun Kasperin ystävällä Armellella (oli myös meidän thanksgiving seurueessa) on nyt 3 viikkoa pystyssä myyntinäyttely studiollaan Oaklandissa. Armelle on hyvin eksentrinen reilu nelikymmpinen ranskalaisleidi, lasitaiteilija ja lyijylasikonservaattori. Ja jos jollain on ihan huippu french accent, niin hänellä! (Armelle on myös naimisissa Kasperin toisen hyvn frendin Vasiljin kanssa, joka on aivan umpihomo, mutta tää on tällanen käytnnöllisyysdiili, ettei Vasiljin tarvinnut lähteä maasta kun opiskelijaviisumi meni umpeen.)
Anyway, näyttely ja työt oli ihan huippuhienoja! Emäntä tarjoili viiniä ja kertoi teoksistaan ja kaikista eri metodeista, joilla lasia voi työstää. Erittäin mielenkiintosta. (Nää iPhone kuvat ei ehkä ihan tee oikeutta niille..)





Ennen kun loikkasimme San Franciscon lahden toiselle puolelle, kävin itekseni joka lauantai-aamu auki olevalla Alemany Boulevardin Farmer's marketilla. Ei vitsi, mikä mesta! Lokaatio itessään on tosi ankea parkkipaikka ison moottoritien kupeessa, mutta ei paljon haitannut kun pääsi ihastelemaan kojuja. Myytävänä oli kaikkea leivonnaisista, kananmuniin ja kukkiin, mutta suurin osa kojuista keskittyi vihanneksiin ja hedelmiin. Ja ihan valtaosa oli luomua! Ja monet vain yhden tilan tuotteita. Ihastelin ja hiplailin siellä vähän joka toista kurpitsaa ja avokadoa ja tulinkin kotiin kolme kassia täynnä rehuja. Ja rahaa meni reilut 20 dollaria, lovin' this!



 Lauantai-iltana meidät oli kutsuttu Ericin kaverin Mattin luo Christmas partyihin. Siella sai glögiä!! Tai siis mulled winea mutta tarpeeks läheltä liippaa. Matt ja vaimonsa Cari olivat ihan supermukavia, ja tuli juteltua paljon muidenkin vieraiden kanssa. Paras tyyppi kekkereissa oli kuitenkin 9kk vanha englanninbuldogin pentu Angus, joka oli aika pitkälti vastuussa illan viihdetarjonnasta. Näissä bileissä tuli ekaa kertaa sellanen fiilis, et oisinpa Helsingissä ja pikkujouluttelemassa teidän kaikkien kanssa..
Lähimme bileistä ehkä puolen yön aikaan ja tarkotus oli vielä joko tavata kämppiksemme Pat, joka oli jossain synttäreillä, tai Jordan, jonka kämppis puolestaan oli soittamassa levyjä jossain UG bileissa. Jonkinasteisten kommunikaatio- ja logistiikkaongelmien jälkeen me päädyttiin kuitenkin vain El Rio nimiseen baariin Missionissa , ja pummimme vähän myöhemmin Kasperilta kyydin kotiin.

Sunnuntaina menikin sitten aika sunnuntaimaisesti, vaihdellen paikkaa sängystä sohvalle ja takaisin.
Ja hups, tääkin viikko taas hurahti jonnekkin ja huomenna suuntaan joulunviettoon kylmään Illinoihin. 

Ihanaa joulua kaikille!
Kaisa xo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti