tiistai 13. joulukuuta 2011

Muir woods & Sonoma wine country

Lauantaina olimme päiväretkellä punapuumetsässä ja viinitiloilla. Eric on töissä Incredible Adventures nimisessä pienessä seikkailumatkatoimistossa, joka järkkää eripituisia retkiä täällä SF:ssa ja lähialueilla. Suosituimmat reissut on retket Yosemiten kansallispuistoon ja juurikin tämä Muir woods + wine country retki, jolla mekin olimme. Lähtö oli la aamuna kasin aikaan, kävimme hakemassa muut retkeilijät parista eri hotellista keskustasta, ja suuntasimme pohjoiseen.  Oppaana lauantaina oli Ericin hyvä kaveri Jordan. Jordan hoiti homman  hyvin, kertoi tarpeeksi taustoja ja kaikkia turhia faktoja paikoista, joissa olimme, mutta ei puhunut liikaa tai yrittänyt olla liian hauska. 

Matkaa Muir Woodsin kansallispuistoalueelle Marin Countyyn, joka on kuuluisa isoista punapuistaan, joita kasvaa vain kapealla rannikkovyöhykkeellä etelä-Oregonista Big Suriin. Punapuita on kahta lajia, ja Muir Woodsin puut ovat lajia, joka kasvaa korkeammiksi mutta eivät niin paksuiksi kuin jättiläispunapuut (joita on siellä Yosemiten kansallispuistossa Sierra-vuorilla). Nojoo, se biologiasta, hienot oli maisemat ja hyvät haikkaus-polut (vaikka en ehkä ollutkaan varustautunut ihan oikeilla vermeillä).


Metsästä matka jatkui Sonomaan (jälleen oma county:nsa, kai aika sama kuin kunta?), joka on Napa Valleyn jälkeen Kalifornian tunnetuimpia ja isoimpia viinintuotantoalueita. Ensimmäinen tila, jolla vierailimme oli nimltään Viansa. Viansa on italialaishenkinen viinitila, ja he kasvattavat eniten italialaisia, tai siellä arvostettuja, rypäleitä. Kiva paikka, ostimme 4 viinin tasting-setin ja vähän lepää ja juustoja. Mukaan lähti pullo Scintillare (nevaheard) rypäleestä shamppanjamenetelmällä valmistettua kuohuvaa.

Seuraava kohde oli tila nimeltä Cline, ehkä kaupallisin näistä paikoista joissa kävimme; heidän viinejään saa ihan paikallisista supermarketeista jne. Itse tila oli hauska, pihan perällä oli pieni museo 1800-1900 luvun Kalifornian lähetystyökirkoista (Missions.. mikäköhän on oikea käännös) ja häkeissä erirotuisia fasaaneja, kyyhkyjä ja muita lintuja. Tasting oli pettymys, kaatajana toiminut setä oli maailman kuivin ja ärein, ei kertonut mitään viineistään ja lähinnä vaikutti siltä, että halusi vain mahdollisimman nopeasti meistä eroon. Mutta eihän nyt täältäkään ihan tyhjin käsin voinut poistua, niin ostin kuitenkin pullon tilan Zinfandelia, heidän tunnetuinta viiniään.

Kolmas, ja ehdottomasti paras, kohde oli pikkuruinen viinitila Homewood, jota pyörittää (ainakin naaman punoituksesta päästellen oman osansa viinistä saanut) Dave Homewood. Hän ei kasvata omia rypäleitään vaan on keskittynyt viinintuotantoon ja tuottaa vain joitain tuhansia pulloja viiniä vuosittain. Tilan motto on "the Redder the Better" eli aika punaviinipainotteista on myös tuotanto. Mahtava meininki, paras tasting (parhaat selostukset, eniten viinejä). Täältä me ostettiin Sampler case, eli laatikollinen viinejä, yksi jokaista heidän laatuaan.

Suoriuduttuamme Homewoodista, kävimme vielä Sonoman "keskustassa" syömässä, ja suuntasimme sitten takaisin San Franiin. Päivän saldona pieni sievä viinipöhinä, 14 pulloa kotiin tuomisia ja roppakaupalla uusia knoppitietoja. Not bad.

Sen sijaan olin tosi bad ottamaan kuvia, sorry!

Viikonloput ja retket on kivoja (heh, parasta on että tonne wine countryyn ajaa 30-40 min, eli siellähän voi käydä vaikka joka viikonloppu!).

pushei,
Kaisa xo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti