torstai 9. tammikuuta 2014

Vuosikertomus 2013

Vuorossa toinen, eli selkeästi jo perinteeksi muodostunut, katsaus viime vuoteen:

Vuosi vaihtui ja tammikuu alkoi Vegasin vilinässä mahtavan ystäväköörin kanssa. Kotimatkalla piipahdimme Hoover Damilla ja Arizonan puolella. Kuun puolivälissä Jenni teki comebackin Meksikosta mutamaksi päiväksi oranssiksi paahtuneena ja kuolemantaudin kourissa. Muuten kuu taisi kulua paniikinomaisen työnhaun parissa, loppukuusta sentään teimme porukalla laskureissun viikonlopuksi Tahoelle.


Arizona-Nevada stateline on samalla Mountain ja Pacific Time Zone raja

Tyytyväinen minttukaakaon litkijä

Helmikuun alussa juhlistimme Ninnin kolmekymppisiä; olimme kimpassa vuokranneet limusiinin päiväksi ja tutustuimme etelämpänä oleviin Los Gatosin ja Saratogan alueen viinitiloihin. Mountain Winery oli erittäin positiivinen yllätys! Kävin myös SUPpailemassa ja Super Bowl -kemuilemassa Annin ja Janin kanssa Santa Cruzissa.Sain myös uudet rillit Vision Insurancen ansiosta. Hommat vanhassa duunissa menivät entistä oudompaan suuntaan, kun toinen mun pomoista lähtirehabiin.  Itellä alko olla aika kova stressi uuden paikan löytämisestä, ramppasin haastatteluissa mutta rekryprosessit tuntuivat kestävän ikuisesti. President’s Day –viikonloppuna tein minireissun Seattleen, jossa näin siellä suunnalla duunireissulla ollutta Emmaa. Vuodenaika ei ehkä ollut paras mahdollinen kyseiseen kaupunkiin tutustumiseen mutta oli kiva hengailla Emman kanssa.


Ihan kelpo menopeli

Kannatin Ninerseja Suer Bowlissa (kova penkkiurheilija kun tunneststi olen...)

Minä ja Seattlelainen läski nalle

Maaliskuussa ohjelmassa oli ulkoilua; ainakin huono-onnista valaiden bongailua Point Reyesilla ja haikkausta Mt. Tamalpais -state parkissa. Kuun puolivälissä sain kauan odotetun ja erittäin helpottavan tiedon uudesta työpaikasta. Ja jälleen alkoi aikamoinen viisumishow – olin luullut H1B -transferin olevan vähän iisimpi prosessi mutta kovin hidas ja monimutkainen se taas tuntui olevan. Iso kiitos nykyiselle työnantajalle ja erityisesti meidän ihanille HR leideille, että jaksoivat selvittää ja hoitaa.


Pienet elefantit marssii näin..

Pilvien yläpuolella!

Huhtikuussa kamut Mikko&Jukka olivat kaupungissa muutaman päivän duunireissulla, ja melko sattumalta olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan Potrero Hill Big Wheel -rallia varten. Aloitin kickboxingin, joka valitettavasti on sittemmin jäänyt salin hankalan sijainnin takia. Tykkään lajista tosi paljon, yksi 2014 tavoitteista voisikin olla löytää joku toinen mesta. Kävimme Ninnin ja Jorman kanssa Oakland Zoossa, ramppasin bailuissa ja odotin suomen reissua. Juhlistin viimeistä työpäivää vanhassa duunissa, joka päätyi siihen, että sainostereista ruokamyrkytyksen päivää ennen matkalle lähtöä. Bonari tästä pikapaastosta oli se, että vuosikausiin ei vaa'an lukema ole näyttänyt niin vähää!


Kirahvi yrittää piiloutua

Tikrut jonossa
Yksi koitui kohtaloksi...
Saavuin Helsinkiin vapun viettoon ja Toukokuun alkupuoli sujuikin Suomessa ja Portugalissa heiluessa. Viikkominuuttiaikataulua Helsingissä ja viikko aktiivilomaa Ericeirassa ja Lissabonissa. Tosi hyviä reissuja kumpainenkin! Päivä paluun jälkeen aloitin vihdoin uudessa duunissa. Kuun loppupuolella oli Bay to Breakers, johon “osallistuin” (ihan spectator roolissa tosin) nyt toista kertaa, ja teimme lisäksi päiväreissunTomales Bay:n osterifarmeille Pauliina ja Martinin kanssa. 


Kolmekymppinen synttärimimmi

Kaikkien aikojen kammottavin turistikuva. Copyright Liisa.

Kesäkuu alkoi jännissä merkeissä kun pääsin NYCiin ensimmäistä kertaa ikinä ex-lokaali Annan kanssa. Ehdon myös turisteilla Tapin kanssa ja nähdä myöskin kaupungissa lomalla ollutta Joonaa sekä siellä kommenuksella olevaa entistä Accenture-pomoani Arronia. Takaisin tultuani kerroin hieman uudesta työpaikasta ja fiiliksistä – tuon postauksen jälkeen moni asia, mm. mun asiakkaat ovatkin jo muuttuneet, mutta ihan hyvin viihdyn edelleen. Kuun puolivälissä houstasimme grilibile-läksiäiset Pauliinalle ja Martinille, jotka palasivat juhannuksen tienoilla takaisin Suomeen reilun vuoden SF-pestin jälkeen. Kerroin myös “juhannushäistä”, kun meidän kaverit Sayaka ja Nate sattuivat menemään naimisiin juhannusaattona. Kuun lopulla fiilistein tuhansien muiden kanssa Kalifornian parisuhdelakiuudistusta SF Pridessa. 


Manhattan

No ne SATC Carrien portaat

Häissä
Heti Heinäkuun alussa suuntasimme 4th of July viikonlopun viettoon High Sierra Music Festival –festareille (joka ei näköjään ikinä päätynyt blogiin asti). Independence Day osui tänä vuonna torstaille ja melkein kaikilla oli myös perjantai vapaa. Samalle viikonlopulle osuivat myös E:n synttärit. Menomatkalla yövyimme yhden yön Orovillessä, ja kävimme tsekkaamassa jenkkien korkeinta patoa ja uimassa – mun mielestä melko kummallisessa – man-made järvessä, jonka pato muodostaa. Festareilla oli hyvä meininki ja tosi kuuma, päivisin lämpötila huiteli jossain +40 tienolla, jolloin jopa mä aloin kaipaamaan varjoa… Keikoista parhaiten taisi jäädä mieleen Thievery Corporation. Saa nähdä menemmekö tänä vuonna uusiksi. Muuten heinäkuu taisi kulua aika pitkälti töissä, kunnes loppukuusta sain Tapin vierailulle itärannikolta. Herra Honkavaara sai myös kunnian escorteerata mua JustinTimberlaken ja Jay-Z:n yhteiskeikalle; odotukset oli kovat mutta ne jopa ylittyivät! E oli siis jo tässä vaiheessa matkannut Venturaan (pikkasen LA:sta pohjoiseen) vanhan ystävänsä Keithin häitä varten. Mä lensin sitten perästä lauantaiaamuna.




Ja jälleen häissä. Biitsillä oli niin kova tuuli että kiharat katosivat samantien.
Järvessä (jossa oli betonipohja)

Elokuussa blogissa oli hiljaista, kun omat fiilikset olivataika maassa (olleet oikeastaan koko kesän). Mulla oli kova ikävä Suomen kesää ja ystäviä, ja meillä kotonakin oli jotenkin nihkeä tunnelma. Lisäksi kesän aikana tosi moni kaveri täällä muutti pois SF:sta, takaisin Suomeen tai muuten muualle. En oikein jaksa innostua uusien ihmisten tapaamisesta koko ajan vaan pidän enemmän hyväksi havaittujen yksilöiden kansssa oleilusta… Yksi kiva tapahtuma sentään elokuuhunkin mahtui kun teimme viikonloppureissun Russian River Beer & BBQ –festivaaleille Guernevilleen.
Elokuun viimeisenä päivänä sain tiedon isoäitini kuolemasta.


Ottyllakin oli vaikeaa Elokuussa


Bisseä...

...ja BBQ:ta Russian River Beer Revivalissa. 

Syyskuussa masistelu senkun jatkui vaikka itsellä mikään ei varsinaisesti edes ollut pielessä. Erittäin bittersweet tunnelmin valmistelin Suomeen hautajaisreissulle tuloa, ja kuun puolivälissä hyppäsinkin taas koneeseen. Töissä oltiin onneksi erittäin ymmärtäväisiä, ja sain jopa 3 päivää erillistä surulomaa (“bereavement leave”). Ikävästä agendasta huolimatta matka oli tosi kiva, tuntui hyvältä olla Helsingissä, kaikki on vaan niin tuttua. Takaisin San Franciscoon palattuani meillä oli Potrero Hillissä vähän säpinää.


Tuttuja lenkkimaisemia Helsingissä

Siellä lepää Mummu

Lokakuussa aloitin crossfitin CrossFit Potrero Hillissa ja olen edelleen erittäin innostunut. Tekisi melkeen mieli käydä enemmän mutta jäsenyys on sen verran kallis, että ainakin toistaiseksi pari kertaa viikossa saa riittää (samaan hintaan onneksi kuuluu salijäsenyys). Tuttuun tapaan SF:n saapui kauan odotettu intiaanikesä ja kuun ekana viikonloppuna järjestettävää Hardly Strictly Bluegrass –festivaalia juhlittiinihan ennätyslämpimässä kelissä. Mun vanha kauppiskaveri Niilo (johon olin ihan sattumalta juuri törmännyt Helsingissä ollessani) oli parin frendinsä kanssa kapungissa juuri noihin aikoihin ja saivat kyllä kokea kaupungin ihan parhaimmillaan. Seuraavana viikonloppuna järjestin pojille ja muutamalle muulle kaverille ryhmämatkan viinitiloille Ericin johdolla. Kuun lopulla kävin ensimmäistä kertaa oopperassa San Franciscossa, teoksena melko puuduttava versio Lentävästä Hollantilaisesta, mutta kiva kokemus silti. (Seuraavaksi olen menossa kuuntelemaan SF Symphonya, ja sitten olisi jäljellä vielä baletti, niin olisi nämä paikalliset korkeakulttuurilaitokset tulleet testattua!)
Kuun lopussa vietettiin Halloweenia myös meillä töissä, ja sainkin selville olevani oikein uskottava 19-vuotias narkkari…


SF Memorial Opera

Organic is the New Black

Marraskuuhun mahtui kaikenlaista vaikka blogi olikin jälleen aika hiljainen.. tällä kertaa se taisi selittyä kiirellä?! Teimme mahtavan reissun Meksikoon (josta onnistuin raportoimaan vain 1,5kk myöhemmin) juhlistimme  E:n kanssa vuosipäivää ja vietimme perinteisen Thanskgivingin sijaan Friendsgivingia. Ninni ja Jorma muuttivat Palo Altosta Bostoniin, mikä teki jälleen ikávän lovan mun pikkuisiin paikallispiireihin, mutta onpahan hyvá syy reissata itärannikolle (kunhan polar vortex väistyy...)/


Marraskuussa oli kovasti tekemistä

Thanksgivista (tai ehkä jo Halloweenista??) alkaa täällä perinteisesti holiday-season ja heti joulukuun alussa on kaikki paikat pullollaan joulukoristeita ja kaiken mailman holiday-aiheisia tapahtumia. Meidän duunin holiday-partyt olivat kyllä hauskat ja onnistuneet, vaikka päätyivätkin ensiapupolille… Meidän koko huusholli suuntasi joulunviettoon Chicagoon, joten saimme todella valkoisen joulun. Vuoden viimeisille päiville mahdutin vielä "etelänloman" Santa Monicassa jaLA;ssa Wilman ja Michen kanssa, mutta vuoden vaihde sujui kotikonnuilla. Uudenvuodenaattona suoritin yhden tälle vuodelle itselleni asettamista tavoitteista ja juoksin kymmenen (10!!) kilometrin lenkin aikaan 1:01 pienestä flunssasta huolimatta! Miten niin viime tingassa?! :)


Joulua San Franciscon Financial Districtilla

Ugly Holiday Sweater -party töissä

Summa summarum; 2013 San Franciscoon löysi tiensä huomattavasti vähemmän vieraita Suomesta kun edellisvuonna, mutta sen sijaan siihen mahtui melko hyvä määrä omia reissuja. Fiilisten puolesta koko vuosi oli aikamoista vuoristorataa mutta oneksi voin ihan vilpittömästi sanoa, että vuosi päättyi kuitenkin erittäin positiivisissa tunnelmissa! Nyt voinkin aloittaa kokopäiväisen kriiseilyn 5kk päästä siintävistä kolmekymppisistä… 

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!!
Pus,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti